Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Burger:


Για το 
Burger:
 4 τμχ μοσχαρίσια μπιφτέκια των 180 γραμμαρίων,
4 τμχ ψωμάκια για burger.


Για την σάλτσα Spentzo:

200 γραμμάρια πιπεριές σπέντζες ψιλοκομμένες (αν δεν βρούμε χρησιμοποιούμε πράσινες ‘’κέρατο’’,
200 γραμμάρια λουκάνικα χοιρινά με πράσο,
50 γραμμάρια ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
200 γραμμάρια ντομάτα φρέσκια αλεσμένη,
10 γραμμάρια ελαιόλαδο,
5 γραμμάρια ζωμό λαχανικών σε πάστα Knorr
100 γραμμάρια χλιαρό νερό.
Ξεφλουδίζουμε τα λουκάνικα και το εσωτερικό τους το περνάμε από multi για να το πολτοποιήσουμε.

Σε μια κατσαρόλα μαλακώνουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι διαλύουμε στο χλιαρό νερό την πάστα λαχανικών.

Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και το πολτοποιημένο λουκάνικο και σοτάρουμε για 6 με 8 λεπτά.

Προσθέτουμε την αλεσμένη τομάτα και το μείγμα νερό, πάστα λαχανικών, ελέγχουμε για αλάτι πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 25 με 30 λεπτά.



Για την mousse τυριού:



250 γραμμάρια Cream cheese Hellman’s,
25 γραμμάρια Μουστάρδα Hellman’s Mild,
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35%.


Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μίξερ και με το σύρμα χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα για 10 λεπτά περίπου.





Για το στήσιμο:

Απλώνουμε στο ψωμί του burger και στην βάση αλλά και στο κεφάλι από μια κουταλιά Real μαγιονέζα Helmanns  και τα ρίχνουμε στην σχάρα ή στον φούρνο για 4 λεπτά. Στο κάτω ψωμί με την αντίστοιχη σειρά τοποθετούμε το μαρούλι την σάλτσα σπεντζοφάι το μπιφτέκι μας δυο κουταλιές mousse τυριού και κλείνουμε με το »καπάκι» του ψωμιού.

Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες.
more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου