Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μακαρονοπιτα με χειροποιητο φυλλο!


Υλικα
Για τα φυλλα
700 g αλευρι γοχ λιγο ξυδι 3 κουταλιες λαδι χλιαρο νερο οσο παρει να γινει μια μαλακη ζυμη
Για τη γεμιση
250 g μακαρονια Νο 6 οχι πολυ βρασμενα
200 g βιταμ 3 αυγα 1 ποτηρι γαλα 200 g φετα 100 g gouda τριμμενο ελαιολαδο για το αλλειμα ων φυλλων αλατι πιπερι
Εκτελεση
Φτιαχνουμε 5 φυλλα 3 για κατω κα 2 για πανω με τον εξης τροπο. Σε λεκανη ριχνουμε 500 g αλευρ το υπολοιπο το κραταμε για να ανοιξουμε τα φυλλα ι και κανουμε μια λακουβιτσα ριχνουμε το λαδι το ξυδ ιλιγο αλατι και λιγο λιγο το νερο και οταν γινει μια μαλακη ζυμη την σκεπαζουμε με πετσετα και την αφηνουμε να ξεκουραστει
Σε λεκανη ριχνουμε τα μισοβρασμενα μακαρονια τα τυρια το βιταμ τα αυγα χτυπημενα το γαλα λιγο αλατι αν ειναι αλμυρα τα τυρια δε θελει πολυ πιπερι
Ανοιγουμε τα φυλλα τα απλωνουμε σε λαδωμενο ταψι αλλειφοντας τα με ελαιολαδο ριχνουμε τη γεμιση και σκεπαζουμε με τα αλλα δυο λαδωμενα.
Τελος ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι που το εχουμε ανακατεψει στο μπωλ που ειχαμε τη γεμιση και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 β για μια ωρα περιπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου