Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

σαγανάκι με μύδια

saganaki-me-mudua

Υλικά:
1 σακουλάκι μύδια
½ κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
½ τομάτα σε κυβάκια
100 γρ. φέτα τριμμένη
1 σκ. σκόρδο λιωμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
μπούκοβο
ελαιόλαδο
ρίγανη
1/3 από το νερό των μυδιών

Εκτέλεση:
-Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τις πιπεριές. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε την τομάτα, τη μουστάρδα και τα μύδια.
-Ανακατεύουμε σε γρήγορο ρυθμό, με προσοχή για να μην σπάσουν τα μύδια μας.
-Μόλις αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα τα μύδια, προσθέτουμε την φέτα, το μπούκοβο και την ρίγανη.
-Ρίχνουμε το νεράκι και αφήνουμε να κοχλάσει.

Σερβίρεται ζεστό και πικάντικο.
Ιδανικό για τσίπουρο ή λευκό ρετσινωμένο κρασί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου