Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Κοτόπουλο και Μανιτάρια


ΥΛΙΚΑ

8 χωρίς κόκαλα μηρούς κοτόπουλου χωρίς πέτσα 
½ φλιτζάνι αλεύρι αλάτι και πιπέρι 

2 κουταλιές βούτυρο 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
μανιτάρια £ 1, κομμένο σε φέτες 
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 
1 ½ φλιτζάνια λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου 
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι (ή 2 κουταλάκια ξηρού) 
½ φλιτζάνι τριμμένη Ασιάγκο ή παρμεζάνα 
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon 
½ φλιτζάνι παχιά κρέμα 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο στο καρυκευμένο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε λάδι μίγμα βουτύρου / ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε από το τηγάνι και να αναιρέσει.
  3. Χρησιμοποιώντας την ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο? σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ροδίσουν ελαφρά.
  4. Προσθέστε το λευκό κρασί και το θυμάρι και αφήνουμε να πάρει βράση. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, Asiago, και Ντιζόν στο τηγάνι? ανακατώστε για να συνδυάσετε. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  5. Σερβίρετε και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου