Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

κρεμμυδοπιτα

Κρεμμυδόπιτα

















Υλικά
600gr Αλεύρι
1 κουταλάκι Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι λάδι
1 kg τυροβολιά
2 αβγά
2 ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζάνι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε την τυροβολιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα αβγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για να ομογενοποιηθεί το μίγμα και προχωράμε με το φύλλο. Ετοιμάζουμε την ζύμη με το αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι, ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε το φύλλο. Απλώνουμε ένα φύλλο στο κάτω μέρος του ταψιού αφού το λαδώσουμε, ρίχνουμε την γέμιση και κλείνουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 περίπου για μια ώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου