Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Γαλακτομπούρεκο το παραδοσιακό



Παραδοσιακό, πολυαγαπημένο και λαχταριστό σχεδόν από όλους. Το Γαλακτομπούρεκο θέλει τέχνη, αλλά δεν είναι και επιστήμη! Ας δούμε μια κλασική συνταγή που όλοι μπορούν να καταφέρουν…
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
960 γρ. γάλα
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες
480 γρ. φύλλο μπακλαβά
βούτυρο για άλειμμα των φύλλων
Σιρόπι
3 1/2 φλ. ζάχαρη
2 1/2 φλ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζουμε το γάλα να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να βράσει και να πήξει.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη λίγα λίγα ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να διαλυθεί ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
  • Αλείφουμε τα μισά φύλλα με βούτυρο και στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε την κρέμα και μετά στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30'.
  • Βράζουμε το σιρόπι για 8' και μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε.

Καζάν Ντιπί Μικρασιάτικο με 4 μόνο υλικά!

Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο γλύκισμα. Μικρασιάτικο, ελαφρύ Καζάν ντιπί, από το dietup.gr,  για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας ένα λαχταριστό γλυκό με την υπέροχη γεύση της καμένης καραμέλας.

Υλικά συνταγής
1 λίτρο γάλα *
1/2 κούπα ρυζάλευρο [ή νισεστέ]
1/4 κούπας ζάχαρη + επιπλέον 3-4 κ.σ. [για το κάψιμο]
1 κ.γ. ανθόνερο
Εκτέλεση συνταγής

Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα, το ρυζάλευρο (ή το νισεστέ), τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει και να μη κολλήσει η κρέμα. Σε λίγη ώρα θα δείτε ότι αρχίζει να πήζει. Θέλουμε μια –σχεδόν- σφιχτή, παχύρευστη όμως κρέμα, γιατί μετά θα πήξει και στη διαδικασία του ψυγείου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ανθόνερο, ανακατεύουμε ελαφρά και βάζουμε τη κρέμα στην άκρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα.
Σε μεσαίου μεγάθους [που να χωράει η γέμιση της κατσαρόλας] αντικολλητικό τηγάνι ή ταψάκι, ρίχνουμε 3-4 κουταλιές ζάχαρη και τη λιώνουμε. Mε κουτάλι, βοηθάμε να πάει η ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, ή του ταψιού, παίρνοντας ένα ελαφρύ χρώμα καραμέλας (προσοχή, όχι πολύ σκούρο χρώμα γιατί θα πικρίσει). Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κουτάλα με μια μεγάλη δόση κρέμας και τη ρίχνουμε στην λιωμένη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει δύο-τρείς βράσεις ώσπου να δούμε ότι η καραμέλα βγαίνει σιγά-σιγά από τα πλάγια.

Κατεβάζουμε το τηγάνι ή το ταψάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε όλη την υπόλοιπη κρέμα στην επιφάνεια του, το ξαναβάζουμε στο μάτι της κουζίνας και ελέγχουμε για το αν έχει «καεί» από κάτω ο πάτος. Για να το δούμε αυτό, σηκώνουμε προσεκτικά με σπάτουλα την άκρη της κρέμας και παρακολουθούμε ώσπου να αποκτήσει το γνωστό χρώμα του καζάν ντιπί.

Όταν είναι έτοιμο απομακρύνουμε από την φωτιά το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε το γλυκό με σπάτουλα ώστε να εμφανιστεί από πάνω η «καμένη» ζάχαρη.

* Αν βρείτε γάλα βουβαλιού προτιμήστε το.
Πηγή

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Σως πατζαριού

Υλικά

  • Πατζάρια 2 μεγάλα πολτοποιημένα
  • Γιαούρτι 4 κουταλιές της σούπας
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας
  • Αλάτι

Οδηγίες

Πολτοποιούμε τα βρασμένα πατζάρια και βάζουμε όλα τα υλικά μέσα και τα ανακατεύουμε καλά . Ιδανική σως για τα περισσότερα φαγητά .

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

4 φυσικοί χυμοί με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Γευστικοί  χυμοί  με έντονες  ευεργετικές ιδιότητες:
Χυμός ροδιού
Υλικά
2 ρόδια
1/2 γκρέιπ φρουτ 
1 κούπα μαύρα γλυκά σταφύλια 
2 πορτοκάλια
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. χλιαρό νερό
Προετοιμασία
Περάστε όλα τα φρούτα από τον αποχυμωτή. 
Ανακατέψτε το μέλι με το νερό μέχρι να διαλυθεί. 
Ευεργετικές ιδιότητες
  • Βοηθάει την απώλεια βάρους.
  • Το ρόδι βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη. Εμποδίζει την οξείδωση της  LDL και μειώνει τα επίπεδα της ολικής  χοληστερίνης.
  • Επιβραδύνει τη γήρανση.
  • Περιέχει μεγάλο ποσοστό αντιοξειδωτικών που απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες από το δέρμα.
  • Προστατεύει τα νεφρά.
  • Αναζωογονεί το ήπαρ.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της βιταμίνη C που περιέχει
  • Έχει αντιαλλεργική δράση. Τα ρόδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες γνωστές ως πολυφαινόλες.
  • Αποτρέψει τις καρδιακές παθήσεις. Το ρόδι βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη και απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από το αγγειακό σύστημα.
  • Δρα κατά του καρκίνου μαστού και του καρκίνου του προστάτη.
Δροσερός και τονωτικός χυμός (πλούσιος σε Βιταμίνη Α)

Υλικά:
1 φλιτζάνι κεράσια
¼ φλιτζανιού φρέσκα φύλλα μέντας
2 ροδάκινα
3 βερίκοκα
200γρ. καρότα
4-8 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη ή μελάσα
Προετοιμασία
Κόβετε και καθαρίζετε  όλα τα παραπάνω φρούτα. Πλένετε τα καρότα και τα  ψιλοκόβετε. Περνάτε όλα τα υλικά στον αποχυμωτή.
Ευεργετικές ιδιότητες
  • Διεγείρει το μεταβολισμό για να δουλέψει σκληρότερα και να επιταχύνει.
  • Ενίσχυση και προστασία του θύμου αδένα (κέντρου επιχειρήσεων του ανοσοποιητικού μας συστήματος από τις ελεύθερες ρίζες).
  • Πρόληψη καρκίνου.
  • Αύξηση της αμυντικής δύναμης των ιντερφερόνων του οργανισμού  κατά των καρκινικών παραγόντων.
  • Βελτίωση όρασης.
  • Υγιή οστά, νύχια και μαλλιά.
  • Συμβάλει στην υγεία του αίματος.
  • Υγιές δέρμα – Προλαμβάνει την γήρανση.
  • Υποβοηθάει στην επούλωση τραυμάτων.
  • Συντελεί στη θεραπεία του υπερθυρεοειδισμού.
  • Υγιή σωματικά κύτταρα.
  • Προστασία από μυϊκούς τραυματισμούς σε ανθρώπους που γυμνάζονται ή από καταστάσεις όπως η ουρική αρθρίτιδα και η ινομυαλγία, μέσω των ανθοκυανίνων που βρίσκονται στα κεράσια και έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Ηρεμεί το νευρικό σύστημα, αντιμετωπίζει την αϋπνία και οδηγεί σε έναν ποιοτικότερο ύπνο μέσω της  μελατονίνης που περιέχεται στα κεράσια.
Κοκτέιλ αβοκάντο (πλούσιο σε βιταμίνη Β6)
Υλικά
1 αβοκάντο
½ μήλο
2 μπανάνες
2 φέτες πεπόνι
Κανέλα
2-3 κουτ. Μέλι
Προετοιμασία
Κόβετε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και βγάζετε τη σάρκα του φρούτου με ένα κουτάλι. Κόβετε και καθαρίζετε όλα τα φρούτα από τους σπόρους. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μίξερ και μόλις είναι έτοιμο συνοδεύστε το φρουτοχυμό με κανέλα.
Ο χυμός περιέχει oλες τις σημαντικές θρεπτικές ουσίες, καθώς και αντιοξειδωτικά και κάλιο που βοηθούν στην καύση του λίπους.
Ευεργετικές ιδιότητες μέσω της βιταμίνης Β6
  • Μυϊκή τόνωση.
  • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Δρα κατά του άγχους, της ανησυχίας και της κατάθλιψης.
  • Ενδυνάμωση οστών.
  • Καλυτέρευση όρασης.
  • Ενυδάτωση του οργανισμού.
  • Ενδυνάμωση μνήμης.
  • Βοηθάει στο σακχαρώδη διαβήτη. 
  • Δραστηριοποίηση καρδιάς, μυών και κυκλοφορικού.   
  • Αξιοποίηση λευκωμάτων, λιπών και υδατανθρακών από τον οργανισμό.
Το θαύμα των 5 φρούτων (Πλούσια σε βιταμίνη  C)
Υλικά
50γρ. βατόμουρα
50γρ. φράουλες
50γρ. μούρα
2 πορτοκάλια
50γρ. φραγκοστάφυλα 
1 λεμόνι
3 κουτ. Μέλι
Προετοιμασία
Πλένετε τα φρούτα, χτυπάτε όλα τα φρούτα και το χυμό λεμονιού στο μίξερ και κατόπιν ανακατεύετε το μείγμα με μέλι. Σερβίρετε και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.
Eυεργετικές ιδιότητες μέσω της βιταμίνης  C:
  • Αυξάνει τα επίπεδα του μεταβολισμού.
  • Ενδυνάμωση ούλων και δοντιών.
  • Δρα κατά της τερηδόνας.
  • Βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου.
  • Δρα υπέρ της καταπολέμησης του άσθματος γιατί μειώνει τα επίπεδα ισταμίνης, της αρτηριοσκλήρωσης, της χοληστερίνης  και του άγχους 
  • Δρα θετικά στην επούλωση τραυμάτων.
  • Διατηρεί την επιδερμίδα λεία και ελαστική, καθώς η βιταμίνη C  ενεργοποιεί  και επιταχύνει τους ρυθμούς παραγωγής κολλαγόνου.
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή τις αμυντικές λειτουργίες του σώματος ως προς τις μολύνσεις από ιούς.
  • Ενίσχυση των εγκεφαλικών κυττάρων.
  • Έχει ευεργετική επίδραση στην όραση, γιατί μπορεί να καθυστερήσει ή να αποτρέψει τον σχηματισμό καταρράκτη, ελαχιστοποιώντας την ζημία που μπορεί να προκαλέσει η υπεριώδης ακτινοβολία στον αμφιβληστροειδή των ματιών. 
  • Έχει  αντικαρκινική δράση (κατά του καρκίνου οισοφάγου, στόματος, παγκρέατος, του παχέως  εντέρου και του μαστού).
  • Βοηθάει στην εξουδετέρωση νιτρικών αλάτων και αλάτων νιτρικού οξέος.
  • Εμποδίζει την ανάπτυξη θρομβώσεων. 
  • Συνεργεί θετικά στην απόκτηση λεπτής σιλουέτας.
  • Δρα θετικά στην ικανότητα συγκέντρωσης  και στην ψυχολογική διάθεση.
Γευτείτε λοιπόν αυτές τις υπέροχες συνταγές χυμών και επωφεληθείτε  από τις ευεργετικές ιδιότητες που μας προσφέρουν οι βιταμίνες των πολύτιμων φρούτων. Υπέροχα δώρα της φύσης μας  χαρίζουν απλόχερα ευεξία και υγεία…

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

heesecake με τα 3 υλικά

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο cheesecake αλλά για ένα γιαπωνέζικο σουφλέ cheesecake, το οποίο φτιάχνεται με μόνο τρία υλικά και είναι πανεύκολο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι:
Αυτό είναι το cheesecake με τα 3 υλικά που έχει πάρει τα μυαλά εκατομμυρίων χρηστών του διαδικτύου!
3 αβγά
120γρμ λευκή σοκολάτα
120γρμ κρέμα τυρί

Δείτε παρακάτω σε εικόνες βήμα-βήμα τη διαδικασία:

1. Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.
2. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
 Ανακατέψτε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους των αβγών και την κρέμα τυρί.
Ανακατέψτε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους των αβγών και την κρέμα τυρί.5. Ενώστε με το μείγμα των κρόκων τη μαρέγκα σε τρεις δόσεις και ανακατέψτε απαλά.
Τέλος θα πρέπει να βάλετε το μείγμα σας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και να ψήσετε το cheesecake με τρεις διαφορετικούς χρόνους και τρεις διαφορετικές θερμοκρασίες!
Αφού ψηθεί, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη

Βασιλόπιτα καρυδάτη

Υλικά
  •  1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  •  χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •  1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  •  1 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
  •  1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
  •  500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
350 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι.
2. Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
3. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 ή 32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μείγμα να στρώσουμε το ταψί –το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει– με λαδόκολλα).
4. Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
- See more at: http://www.mamapeinao.gr/basilopita#sthash.khvpwh7H.dpuf

Ψαρονέφρι με βαλσαμικό ξίδι και Μαυροδάφνη



Υλικά
  • 3 ψαρονέφρια, βάρους περίπου 250 γρ. το καθένα, κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 1½ εκ.
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ. γλυκού κοφτή μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml Μαυροδάφνη
  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μερίδες 4
Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 15΄
ΔιαδικασίαΣε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπαχάρι, τον κόλιανδρο και λίγο πιπέρι. Αλευρώνουμε τις φέτες κρέατος στο μείγμα αυτό και τις τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι.

Αν δεν έχουμε μεγάλο τηγάνι, χωρίζουμε σε δύο δόσεις τις αλευρωμένες φέτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50° C. Αν το φτιάξουμε σε δύο δόσεις λοιπόν ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Ζεσταίνουμε το λάδι της πρώτης δόσης σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του και βάζουμε στο τηγάνι τις μισές φέτες κρέατος. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη και το βαλσαμικό ξίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα για να μην κολλήσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε μια μεγάλη πιατέλα και τη βάζουμε στον χλιαρό φούρνο, μέχρι να ετοιμάσουμε τη δεύτερη δόση. Μόλις ολοκληρώσουμε το μαγείρεμα, μοιράζουμε το φαγητό σε 4 πιάτα και το συνοδεύουμε με απλό πιλάφι.

τούρτα σοκολάτα με κρέμα μασκαρπόνε



Προετοιμασία: 15-20 λεπτά και 30 λεπτά το ψήσιμο. Συγκεντρώστε όλα τα υλικά που χρειάζεστε γύρω σας.Η τούρτα σοκολάτας με κρέμα μασκαρπόνε μπορεί να γίνει εξ ολοκλήρου πολύ νωρίτερα ή την προηγουμένη και να μείνει σκεπασμένη σε σχετικά δροσερό μέρος. Δεν χρειάζεται ψυγείο. Αν την κάνετε τελευταία στιγμή, φτιάξτε την κρέμα μασκαρπόνε και την γκανάς σοκολάτας (μείγμα λιωμένης σοκολάτας με κρέμα γάλακτος) όσο ψήνονται οι δυο στρώσεις παντεσπάνι. Θα χρειαστείτε 2 τσέρκια (19-21 εκατ.) ή δύο ίδια μικρά ταψάκια. Για να κόψετε το λαδόχαρτο κύκλο, διπλώστε τα δυο ίδια τεράγωνα κομμάτια στα 4 και κόψτε με το ψαλίδι την καμπύλη. Πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά (για μία τούρτα διαμέτρου 20 εκατ. – 8-10 άτομα)
για το παντεσπάνι
110 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, να έχει μαλακώσει)
220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κ.γ. ξύσμα από ένα στικ βανίλιας (κομμένο στη μέση) ή 1/2 κ.γ. εσάνς βανίλιας ή 2 κουτάκια βανιλίνη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
30 γρ. κακάο κοσκινισμένο (μαζί με το αλεύρι)
125 ml γάλα
για την κρέμα μασκαρπόνε
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρη
για την επικάλυψη σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
2 πρέζες μπούκοβο ή πιπέρι (προαιρετικά, αλλά συνιστάται)
τούρτα σοκολάτα με κρέμα μασκαρπόνε
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε τις βάσεις από παντεσπάνι: Με μίξερ επιτραπέζιο ή χειρός χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη και το ξύσμα βανίλιας μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα (4-7 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του μίξερ). Μειώνετε την ταύτητα, ρίχνετε το γάλα κι ένα-ένα τα αυγά, φροντίζοντας το πρώτο αυγό να έχει αφομειωθεί εντελώς στο μείγμα προτού ρίξετε το δεύτερο. Μεταφέρετε το μείγμα σε άνετο μπολ και συνεχίζετε στο εξής με το χέρι. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και με σπάτουλα “διπλώνετε” το μείγμα, παίρνοντάς το από τη βάση και φέρνοντάς το στην επιφάνια με μεγάλες απαλές κινήσεις. Σταματάτε μόλις τα υλικά ενσωματωθούν.
Σε δύο μικρά στρογγυλά ταψάκια ή τσέρκια, με διάμετρο 20 εκ. το καθένα, στρώνετε από ένα κομμάτι λαδόκολλας που να καλύπτει τη βάση τους και βουτυρώνετε τα τοιχώματα. Μοιράζετε το μείγμα, ισιώνετε τις επιφάνειες με σπάτουλα ή κουτάλι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσουν και αναποδογυρίζετε σε σχάρα. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
τούρτα σοκολάτα με κρέμα μασκαρπόνε
Ετοιμάζετε την κρέμα μασκαρπόνε: Χτυπάτε καλά στο μπλέντερ ή με μίξερ χειρός το μασκαρπόνε με την άχνη και την κρέμα γάλακτος να ενσωματωθούν πλήρως και να έχετε ένα αφράτο μείγμα (5 λεπτά).
Ετοιμάζετε την γκανάζ σοκολάτας: Σε μπεν μαρί, (μπολ πάνω σε κατσαρόλι με νερό πουσχεδόν βράζει) βάζετε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια και με μία σπάτουλα ανακατεύετε, βοηθώντας να λιώσουν. προσοχή! Το νερό δεν πρέπει να μπει στη σοκολάτα.
Πάντα ανακατεύοντας, προσθέτετε σταδιακά πρώτα την κρέμα γάλακτος, το μπούκοβο ή το πιπέρι (αν το χρησιμοποιήσετε) και τελευταίο το ποτό. Αποσύρετε και συνεχίζετε το ανακάτεμα με σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα (1-2 λεπτά).
τούρτα σοκολάτα με κρέμα μασκαρπόνε
Ολοκλήρωση: Σε δίσκο ή πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε το ένα παντεσπάνι. Ρίχνετε ομοιόμορφα επάνω την κρέμα μασκαρπόνε χωρίς να την απλώσετε μέχρι την περίμετρο (αφήστε 1-2 εκατ. γιατί θα πάει μόνη της λόγω του βάρους του άλλου δίσκου από παντεσπάνι). Επάνω τοποθετείτε το δεύτερο παντεσπάνι και επικαλύπτετε με την γκανάζ σοκολάτας.
Σερβίρισμα: Μπορείτε να κόψετε την τούρτα σοκολάτα με μασκαρπόνε και να σερβίρετε ένα κομμάτι στο άλλο σας μισό την χρονική στιγμή που εσείς θα επιλέξετε ή να την παρουσιάσετε ολόκληρη για περισσότερο εφέ. Και στις δύο περιπτώσεις είναι σίγουρο πως θα ανταμειφθεί

Πεντανόστιμη mousse από καφέ

δανικό γλυκό για να κλείσει ένα γεύμα, αλλά και για να το απολαύσεις τις στιγμές που έχεις λιγούρες για ένα δροσερό γλυκό με γεύση καφέ! Η συνταγή απλή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση μην σου πετύχει!

coffee

Υλικά

1 ζελατίνη ζαχαροπλαστικής
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού κρύο δυνατό καφέ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ημίγλυκα δάκρυα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Γέμισε το 1/3 μια κούπας με βραστό νερό, ρίξε μέσα τη ζελατίνη κι αφού ανακατέψεις καλά για να λιώσει άφησε την στην άκρη για να κρυώσει.
Με το μίξερ χτύπα την κρέμα μέχρι να φουσκώσει και στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσεις το χτύπημα συμπλήρωσε τη ζάχαρη. Μόλις τα υλικά δέσουν ρίξε μέσα τον καφέ και τη ζελατίνη και συνέχισε να χτυπάς.
Μετέφερε το περιεχόμενο σε μικρά μπολάκα και άφησε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον τρεις ή για ολόκληρο το βράδυ.
  • Καλή απόλαυση!

Νιόκι με κοτόπουλο και μανιτάρια



Υλικά

- 2 μικρά κομμάτια από στήθος κοτόπουλο
- ½ κιλό μανιτάρια
- 1 γλυκό λευκό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά γλυκού βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 ποτήρι του κρασιού νερό
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο και θυμάρι
- 1 πακέτο νιόκι 400 – 500 γραμ.

Εκτέλεση

Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Κόψτε το στήθος του κοτόπουλου σε μπαστουνάκια.
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το νερό.
Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο και τσιγαρίστε με τη σειρά το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τα αρωματικά, κατόπιν το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το νερό, σκεπάστε και αφήστε να βράσει για λίγο.
Αφού βράσει το νερό της κατσαρόλας ρίξτε τα νιόκι και σουρώστε τα αμέσως.
Ρίξτε τα νιόκι στο τηγάνι και ανακατέψτε με τη σάλτσα!

Πηγή: www.newsbeast.gr

Πιείτε αυτό το ρόφημα και δεν θα αρρωστήσετε: Ένα πανίσχυρο φυσικό αντιβιοτικό!!!

a7df01a200122633f101f0ec8af37497_XL
Αυτό το φυσικό αντιβιοτικό με την ισχυρή αντι-φλεγμονώδη δράση σκοτώνει όλα τα βακτήρια και τους παράγοντες που προκαλούν τις ασθένειες.
Το πλεονέκτημα είναι ότι σε αντίθεση με τα συνθετικά αντιβιοτικά, αυτό δεν προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στο πεπτικό σύστημα, το οποίο σημαίνει ότι είναι απολύτως αξιόπιστο.
Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του μελιού και της κιτρινόριζας, σύμφωνα με το pronews, θα βελτιώσετε την πέψη αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο.
Συστατικά:
100 γραμμάρια μέλι
1 κουταλιά της σούπας κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα και τοποθετήστε το σ’ ένα γυάλινο βάζο.
Εάν “τσιμπήσετε” κάποιο κρυολόγημα τότε:
Ημέρα 1η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε μία ώρα
Ημέρα 2η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε δύο ώρες
Ημέρα 3η: Καταναλώστε μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές μέσα στην ημέρα