Παραδοσιακό, πολυαγαπημένο και λαχταριστό σχεδόν από όλους. Το Γαλακτομπούρεκο θέλει τέχνη, αλλά δεν είναι και επιστήμη! Ας δούμε μια κλασική συνταγή που όλοι μπορούν να καταφέρουν…
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
960 γρ. γάλα
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
3 κ.σ. βούτυρο
2 βανίλιες
480 γρ. φύλλο μπακλαβά
βούτυρο για άλειμμα των φύλλων
Σιρόπι
3 1/2 φλ. ζάχαρη
2 1/2 φλ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το γάλα να κάψει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι να βράσει και να πήξει.
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Κατεβάζουμε το γάλα από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη λίγα λίγα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει και να διαλυθεί ανακατεύοντας συνεχώς την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα.
- Αλείφουμε τα μισά φύλλα με βούτυρο και στρώνουμε στο ταψί, ρίχνουμε την κρέμα και μετά στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30'.
- Βράζουμε το σιρόπι για 8' και μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου