Χιλια νησια:
ΥΛΙΚΑ
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2κ.γ. ketchup
- ζάχαρη (1 πρέζα)
- χυμό πορτοκάλι (50 ml)
- 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
- νερό (προαιρετικά)
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνετε σε μια μπασίνα (λεκάνη) την
μαγιονέζα. Βάζετε την ketchup. Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το ταμπάσκο και το χυμό
πορτοκάλι. Ρίχνετε τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να γίνει
λείο.
ΣΗΜ.: Αν δείτε ότι είναι πολύ σφικτή /
πηχτή η σάλτσα σας αραιώνετε με μερικές σταγόνες νερό και ανακατεύετε και πάλι.
Προσέχετε να έχει χρώμα σωμόν αν δεν έχει προσθέτετε με πολύ προσοχή λίγο
ketchup. Φυσικά και αυτή τη συνταγή θα τη βρείτε σε πολλές πaραλλαγές.
Τριμμένο αυγό, ψιλοκομμένος άνηθος ή μαϊντανό ή σχοινόπρασο, πάπρικά, Worcestershire.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου