Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015


ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΠΑΡΗΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΠΑΡΗΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ & ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 300 γρ.)
  • ½ φλ. τσαγιού κάππαρη ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη
  • ½ φλ. τσαγιού λιαστές ντομάτες διατηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες
  • ½ φλ. τσαγιού ελιές θρούμπες (ή Καλαμών) χωρίς κουκούτσια
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομ.
  • 300 ml ούζο
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ή φρέσκιας ρίγανης ψιλοκομ.
   ή 1 κ.γλ. αποξηραμένη καλά τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ την κάππαρη, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και το σκόρδο μέχρι να γίνουν λείος πολτός. Προσθέτετε το αλκοόλ και το πιπέρι και χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα. Ρίχνετε σταδιακά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα στο μπλέντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει σχεδόν λεία πάστα. Προσθέτετε το μυρωδικό της επιλογής σας ανακατεύετε με ένα κουτάλι και φυλάτε τη σάλτσα σε βάζο έως 10 ημέρες . Αν δε τη χρησιμοποιήσετε αμέσως, παραλείπετε το μυρωδικό το οποίο προσθέτετε λίγο πριν από το σερβίρισμα.
ΣΗΜ.: Το χρησιμοποιείτε ως άλειμμα για παξιμάδια, για φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και για φρυγανιές με 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και αντσούγιες, ως σάλτσα σε κρύες σαλάτες ζυμαρικών ή οσπρίων, προσθέτετε 1 κ.σ. σε χορτόσουπες, ντοματόσουπες, φασολάδες ή στις φακές σούπα, ως συνοδευτικό για όλα τα ψάρια και τα κρέατα σχάρας, προσθέτετε 1 κ.σ, στις σάλτσες κοκκινιστών, λίγο πριν αποσύρετε από την φωτιά. Χρησιμοποιήστε τη σάλτσα ζεστή αλλά και κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου