ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι. Το ζεσταίνετε (όχι να κάψει) και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνετε τον πελτέ και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρνετε το φαγητό σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και μαγειρεύετε ανακατεύοντας τακτικά για 1 ώρα περίπου. Προσθέτετε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και βράζετε για 5΄ ακόμα. Αφήνετε την σάλτσα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
ΣΗΜ.: Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τις αλατίζετε, τις βάζετε σε τρυπητό για 30΄.
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες κομμένες καρέ ή τριμμένες
- 3/4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομ.
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. βασιλικός
- αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι. Το ζεσταίνετε (όχι να κάψει) και ρίχνετε το κρεμμύδι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το σκόρδο και αφήνετε μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ρίχνετε τον πελτέ και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Φέρνετε το φαγητό σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και μαγειρεύετε ανακατεύοντας τακτικά για 1 ώρα περίπου. Προσθέτετε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και βράζετε για 5΄ ακόμα. Αφήνετε την σάλτσα να κρυώσει και την βάζετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για τρεις μήνες.
ΣΗΜ.: Κόβετε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, τις αλατίζετε, τις βάζετε σε τρυπητό για 30΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου