Η πορτοκαλόπιτα είναι από τις ωραιότερες πίτες. Θυμίζει περισσότερο κέικ ενώ μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για τη γεύση της. Εμείς σας προτείνουμε να τη φτιάξετε στο σπίτι στο πι και φι.
ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακετο φυλλο
κρουστα
• 1 κεσεδακι
γιαουρτι 2%
• 4 αυγα
• 1 ποτηρι
καλαμποκελαιο
• 1 φλ. ζαχαρη
• 1-2 βανιλιες
• 1 φακελακι
μπεϊκιν παουντερ
• ξυσμα απο ενα
πορτοκαλι
για το σιροπι:
• 3 ποτηρια νερο
• 2 ποτηρια
ζαχαρη
• ξυλακι
κανελλας (προαιρετικα)
• φλουδα ενος
πορτοκαλιου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Βάζετε όλα τα
υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάτε με το σύρμα.
• Όταν γίνει ενα
ομοιογενές μίγμα ρίχνετε τα φύλλα. Πριν θα πρέπει να τα κόψετε οπως ειναι απο
την συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ενα λοιπόν τσαλακώνετε τα
κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο μίγμα.
• Αφού τελειώσουν
τα φύλλα, βάζετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους ανάλογα το φούρνο.
• Έχετε εν τω
μεταξύ βράσει και δέσει το σιροπι. Οταν ψηθεί το γλυκό , το χαράζετε και
ρίχνετε το χλιαρό εως κρύο σιρόπι. Μπορείτε να συνοδεύσετε
με σαντιγί ή παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου