Το μωσαϊκό είναι από τα ωραιότερα
γλυκά ψυγείου. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι και το αποτέλεσμα να
ξετρελάνει την οικογένειά σας.
ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
• 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
• 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
• 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
• 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
• αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
• 250 γρ. (1 1/2 φλυτζ.τσαγιού) βούτυρο ή Μαργαρίνη
• 200 γρ. (1 φλυτζ.τσαγιού) ζάχαρη άχνη
• 40 γρ. (5 κουτ.σούπας) Κονιάκ Μεταξά
• 50 γρ. (5 1/2 κουτ.σούπας) Κακάο Γιώτης
• 250 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
• 100 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
• αλουμινόχαρτο ή αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
6. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
1. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, και αποσύρετε από τη φωτιά την κατσαρόλα.
2. Στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.
3. Προσθέτετε τα μπισκότα τριμμένα και τα καρύδια και ανακατεύετε καλά.
4. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει, και μόλις σταθεροποιηθεί το απλώνετε στο αλουμινόχαρτο ή σε άλλο αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού.
5. Το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει.
6. Οταν παγώσει το πασπαλίζετε από πάνω με ψιλοτριμμένο μπισκότο.
7. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου