Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

#συνταγολογeιο //Σαλάτα του Σεφ.


Υλικά
1 μικρό μαρούλι ή iceberg κομμένο για σαλάτα.
Μισό αγγούρι ψιλοκομμένο.
2 φέτες ζαμπόν κομμένες κυβάκια.
2 φέτες τυρί του τοστ κομμένο κυβάκια.
3 - 4 ντομματινια ή μισή ντομάτα σε φέτες για στόλισμα.
2 Αυγα βραστά.
Για τη σαλτσα :
1 φλυτζανι μαγιονεζα.
2 κ.σ κέτσαπ.
Αλάτι και πιπέρι.
1 κ.γ ξύδι.
1 κ.γ αλκοόλ (κονιάκ ή ουίσκι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ της σαλάτας το λαχανικό μαρούλι ή iceberg. Από πάνω απλώνουμε το κομμένο αγγουράκι,και γύρω γύρω και πάνω απλώνουμε το ζαμπον και το τυρί..
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και περιχύνουμε τη σαλάτα. Κόβουμε σε φέτες τα αυγά και γαρνιρουμε όμορφα πάνω από τη σάλτσα. Τέλος απλώνουμε και τη ντομάτα για το όμορφο χρώμα γύρω γύρω στη σαλατιέρα και σερβίρουμε.

#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου