Κυριακή 16 Μαΐου 2021

#συνταγολογeιο //Καρμπονάρα με σπαγγέτι '' αλλά ελληνικα ''.

Υλικά 
500 γρ. σπαγγέτι
120 γρ. μπέικον
2 κ.σ. σπορέλαιο
Μισό λίτρο κρέμα γάλακτος
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 γρ. παρμεζάνα τριμμενη ή άλλο παρόμοιο τυρί. 
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο εάν θέλετε. Προαιρετικα. 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. 
Κόβουμε το μπέικον σε μικρές φέτες.
Σε ένα φαρδυ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. 
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και το φρεσκοτριμμένο  πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να πάρουν όλη την κρέμα. 
Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά για τελευταία φορά μέσα στο τηγανι. 
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα τυρί αν σας αρέσει βέβαια.
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου