Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Γαριδες ψητές στη σχάρα


ΓΑΡΙΔΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ:
12 τεμ.μεγαλες γαριδες
Χοντρο αλάτι
λαδολεμονο
χυμό  από 2 λεμόνια.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
Εκτελεση:
Αφαιρειτε τα κελυφη από τις γαριδες όχι όμως τα κεφαλια.Με κοφτερο μαχαιρι χαραζετε τις γαριδες στη ραχη και αφαιρειτε το(μαυρο)εντερακι.Ετοιμαζετε τη σχαρα με δυνατη φωτια λαδωνετε και αλατιζετε τις γαριδες,και τις αραδιαζετε πανω στη σχαρα.Ψηνετε τις γαριδες για 3’λεπτα από την κάθε πλευρα και σερβιρετε στην πιατελα.Ετοιμαζετε το λαδολεμονο και ραντιζετε με αυτό τις γαριδες
Εναλλακτικα αν δεν υπάρχει δυνατότητα για κάρβουνα μπορείτε να τις ψησετε στο σχαροτηγανο αφού κάψει καλά,ή σε ηλεκτρικό γκριλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου