Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Κοτοπούλο με φαγοπυρο (μαυροσιταρο)

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1  κοτόπουλο, κομμένο σε  κομμάτια μερίδες. 
400γρ φαγοπυρο (μαυροσιταρο) 
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδελες 
1 κλωνάρι σέλερι, λεπτοκομμένο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμένα 
2 σπόρους Μπαχάρι 
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το  λάδι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά και να αχνίσει. Βάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου στην κατσαρόλα, και τα τηγανίζω έντονα για 3 – 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε εύκολα.Βγάζω τα ροδισμένα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρω σε μια πιατέλα.
Χαμηλώνω τη φωτιά  και ρίχνω στην κατσαρόλα το καρότο, το σέλερι και τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρω για 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν. Ξαναβάζω στην κατσαρόλα το κοτόπουλο, και τα ψιλοκομμένο ντοματακια. Ρίχνω επίσης το Μπαχάρι, το δαφνόφυλλο, αλάτι και πιπέρι, λιγο νερο, και σιγοβραζω το κοτόπουλο για 15 λεπτά. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά συμπληρώνω στην κατσαρόλα ζεστό νερό (αν χρειαστεί) να σκεπάσει το κοτόπουλο και λίγο πιο πάνω ανακινω δυνατά την κατσαρόλα να στρώσει το φαγητό και προσθέτω το φαγοπυρο πάνω πάνω. Σιγομαγειρεύω το φαγητό χωρίς να ανακατεύω για περίπου 15 με 20 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία, συμπληρώνω κατά τη διάρκεια νερό εάν χρειαστεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, όταν έχει τραβήξει όλα τα υγρά το φαγοπυρο και έχει ψηθεί το κρέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου