Υλικά
1 αστακός περιπου στο κιλο
Φρέσκο βούτυρο, χυμός λεμονιού ελαιολαδο αλάτι,φρεσκο πιπερι μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αν ο αστακός είναι ζωντανός, τον ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 2-3 λεπτά.Βαζουμε τον αστακο ολόκληρο, πανω στη σχαρα ανασκελα πρωτα..Πρέπει όλο το σώμα του να εφαπτει πάνω στη σχάρα. Ο αστακος θελει δυνατη φωτια.Ο αστακος με αυτό το βαρος θα χρειαστει 20’ με 25’ λεπτα για να ψηθει.
Γυριζουμε τακτικα τον αστακο, στο πλάι, και μπρούμυτα, να ψηθει από ολες τις πλευρες του ομοιόμορφα. Οταν είναι ετοιμος κοβουμε ως εξης:Κρατάμε σταθερά το σώμα, με την κοιλιά προς τα πάνω, και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι με φαρδιά λάμα το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.
Αν τωρα δουμε ότι χρειαζετε ακομα ψησιμο τον ακουμπαμε πανω στη σχαρα με το κελυφος προς τα κατω, σκεπάζουμε με λιγο αλουμινόχαρτο για οση ωρα χρειαστει.Σερβιρουμε με ζεστο λιωμμενο βουτηρο η’ λαδολεμονο και λεμονι, μαγιονέζα,αναλογως βεβαια τα γουστα του καθενος.
Σάλτσες συνοδευτικές για τον αστακο πατήστε το σύνδεσμο :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου