Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

#συνταγολογeιο //Σεφταλιες κυπριακές

Υλικά 
1 κιλό κιμά χοιρινό σπαλα μία φορά περασμένο απο τη μηχανή 
  2 κρεμμύδια μεγάλα στον τρίφτη 
πιπέρι & αλάτι, 
λίγο κανέλλα, λίγο κιμινο. 
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 
5-6 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα. 
Μπόλιες(πάνες, σκεπες ) κατα προτίμηση χοιρινές η γνήσια συνταγή 
αλλά πιο εύκολα βρίσκουμε  αρνίσιες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του κιμά καλά. Πλάθουμε τα μπιφτέκια σαν τα σουτζουκάκια πλακέ. Κόβουμε τη μπόλια στο μέγεθος της παλάμης μας και πιο μεγάλη και τυλίγουμε με αυτή το μπιφτέκι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλο τον κιμά. Ψήνουμε τις σεφταλιες στα κάρβουνα με προσοχή γιατί ανάβει το λίπος από τη μπόλια. Εναλλακτικά ψήνουμε στο φουρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου 40 λεπτά και 10 λεπτά στο γκριλ για να πάρουν χρώμα οι Μπόλιες.
Σερβίρουμε με πατατες τηγανιτές πίτες και μια δροσερή σαλτσουλα γιαουρτιού με φρέσκο δυόσμο.

#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου