Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

#συνταγολογειο //Κοτοπούλο φιλέτο μαρινάρισμενο στη σχάρα


Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη μαρινάδα για κοτόπουλο που θα κάνει το κοτόπουλό σου ζουμερό και νόστιμο!

Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο 
Μαριναδα :
2-3 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό 
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό του 
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
 αλάτι&πιπερι. 
1 πρέζα γλυκάνισο 
1 πρέζα κιμινο 
Μισό κ.γ κάρυ
Μισό κ.γ πάπρικα καπνιστή. 
1 κουτάλι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κλαρακια φρέσκο δεντρολίβανο. 
Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σου σε ένα μπολ και ανακάτευουμε καλά. Βάζουμε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλό και το δουλεύουμε με τη μαρινάδα να πάει παντού στο κρέας και να καλυφθεί όλη η επιφάνεια κάθε κομματιού.
Αφήνουμε στο ψυγειο 2 ωρες ή και παραπάνω να μαριναριστει και να τραβήξει τα αρώματα της μαρινάδας. 
Ανάβουμε το σχαροτηγανο, και απλώνουμε τα φιλέτα ενώ είναι καυτό. Ψήνουμε 5 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, θέλουμε να παραμένει το κρέας τρυφερό και ζουμερό. Αν ψήσουμε στα κάρβουνα ανάβουμε την ψησταριά με τα κάρβουνα να κάψει πολύ καλά, τα απλώνουμε για να φτιάξουμε την θράκα. Αλείφουμε με λεμόνι την σχάρα για να καθαρίσει και τέλος με λάδι. Την αφήνουμε να κάψει καλά και έπειτα βάζουμε πάνω το κρέας . Η φωτιά θα πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή. 
Ψήνουμε για 5 με 6λεπτά από την μια πλευρά και άλλα τόσα από την άλλη..
@συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου