Υλικά
500 γρ. χοιρινό κρέας λαιμό
Για τη μαρινάδα:
Λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμόνι
½ ποτήρι λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή ντομάτα κομμένη
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη φέτες
1 κ.γλ πάπρικα
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.γλ ρίγανη.
1 κουταλάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ένα μπολ και περιχύνουμε το λεμόνι, το κρασί, το λάδι και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κρέας να τραβήξει τα αρώματα και να μαλακώσει δυο τρεις ώρες.
Περνάμε το κρέας σε καλαμάκια για σουβλάκι μεταλλικά ή μπαμπού Αν θέλουμε μπορούμε να περάσουμε ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος πιπεριές και κρεμμύδια.Ανάβουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία και απλώνουμε τα σουβλάκια επάνω. Ψήνουμε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά και γυρίζουμε απ όλες τις πλευρές να πάρουν ωραίο χρώμα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
Σερβίρουμε ραντιζωντας λεμόνι και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Αν ψήσουμε στα κάρβουνα ανάβουμε τα κάρβουνα αφήνουμε να κάψουν απλώνουμε λαδώνουμε τη σχάρα και ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο. Ψήνουμε και μερικές πιτουλες για σουβλάκια και συνοδεύουμε το σουβλάκι μας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου