Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

#συνταγολογειο //Σουφλέ Σοκολάτας με Νουτελα /lava cake

Υλικά 
2 αυγά
2 κρόκους
200 g Nutella
80 g ζάχαρη
60 g αλεύρι
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα 
Κακάο για πασπαλισμα της φόρμας. 
Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπήστε τα ολόκληρα  αυγά με τους κρόκους και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. 
Προσθέστε τη Nutella και συνεχίζετε να χτυπάτε. 
Τέλος προσθέστε και το αλεύρι κοσκινισμένο και κτυπήστε μέχρι να έχετε ένα μείγμα λείο και ομοιόμορφο.
Με ένα πινέλο βουτυρώστε και πασπαλίστε με κακάο 4 φορμακια αλουμινίου μίας χρήσης και  μοιράστε το μείγμα.Οχι γεμάτα τα φορμακια στα 3/4 περίπου γιατί θα φουσκώσει. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για δέκα έως δώδεκα λεπτά: μόνο το εξωτερικό μέρος πρέπει να σκληρύνει, οπότε ελέγξτε το μαγείρεμα αγγίζοντας απαλά την επιφάνεια του κέικ που πρέπει να είναι "στεγνό" στο εξωτερικό, αλλά μαλακό από μέσα Στην πράξη, πρέπει να παραμείνει «ζουμερό εσωτερικά, ώστε βυθίζοντας το κουτάλι στο κέικ το εσωτερικό του να είναι κρεμώδες.
Βγάζετε από το φούρνο και αφήστε το κέικ λάβας να κρυώσει λιγα το λεπτά. Γυρίστε το κέικ  σε ένα πιάτο σερβιρίσματος και ξεφορμαρετε προσεκτικά Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη  και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου