Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

#συνταγολογειο //Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια :
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος. 
1 αυγό
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό. 
1 κ.σ. μουστάρδα
1 ώριμη μικρή ντομάτα στον τρίφτη. 
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γάλα 
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά Αφήνετε στο ψυγείο να ξεκουραστεί. 
Προετοιμασία για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες 
1 κ.σ μουσταρδα 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
Ρίγανη ξερή 
Λίγο ελαιόλαδο 
1 λεμόνι το χυμό του. 
Αλάτι-πιπερι 

Σε ταψί, καθαρίζουμε τις πατάτες σε κύβους ή κυδωνάτες και προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι το σκόρδο, το ελαιόλαδο., το χυμό λεμονιού νερό  ίσα ίσα να τις σκεπάζει, και ακόμα λιγότερο. 
Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τις πατάτες. 

Ψήνουμε  στους 180 °C για περίπου μια ώρα. 
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τις πατατούλες μας, ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου