Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

#συνταγολογειο //cheesecake με ρικοτα - ανθότυρο

Για τη βάση 
200 γρ μπισκότα digestive 
80 γρ. Βούτυρο
Για την κρέμα
500 g Ricotta η ανθότυρο 
200 g Κρέμα γάλακτος 
150 g ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
ξύσμα από ένα λεμονι. 
30 γρ.κορν φλάουρ 
1 φακελάκι βανιλίνης
Διακοσμηση:
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας. 
Εκτέλεση 
Τρίβετε τα μπισκότα στο multi 
Λιώνετε ελαφρώς το βούτυρο. 
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το βούτυρο καλά και Απλώστε στη βάση της φόρμας, πατήστε και στρώστε καλά. 
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα να ασπρισει, προσθέστε τη ρικότα, ή το ανθότυρο, η οποία πρέπει να είναι στεγνή και καλά στραγγισμένη, και την κρέμα γάλακτος. Συνεχίστε το χτύπημα. 
Προσθέστε το κορν φλάουρ,τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στη φόρμα πάνω στο μπισκότο. 
Ανακινήστε λίγο τη φόρμα να στρώσει καλά το μείγμα και ψήστε στους 160 ° C για μια ώρα.
Κατά την διάρκεια του ψησίματος , το κέικ θα αρχίσει να φουσκώνει μην ανοίγετε ποτέ το φούρνο.
Μετά από μια ώρα θα '' πρηστεί'' επίσης στο κέντρο, θα φουσκώσει σβήστε το φούρνο αλλά μην το ανοίξετε και αφήστε το να κρυώσει μέσα μια δυο ώρες.
Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε το να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, εάν δεν το σερβίρετε αμέσως βάλτε το στο ψυγείο.
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε το γλυκό τελειώστε το με μαρμελάδα της επιλογής σας, απλώνοντας σε όλη την επιφάνεια.

@συνταγολογειο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου