Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

#συνταγολογειο //Κέικ Καρότου /carrot cake.


Κέικ με καρότα και αμύγδαλα

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
350 γρ καρότα
250 g ζάχαρη
3 αυγά
70 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μπέϊκιν παουντερ
1 λεμόνι το ξύσμα του
1 φακελάκι βανιλίνης
40 γραμμάρια ψιλοκομμένα αμύγδαλα
10 γρ. Αμύγδαλα φιλέ.
ζάχαρη άχνη για πασπαλισμα στο σερβίρισμα
Εκτέλεση
Πλενετε και καθαρίζετε τα καρότα και στη συνέχεια τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Στραγγίστε τα καρότα, και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν. Όταν κρυωσουν τα τρίβετε στον τρίφτη.
Με το σύρμα, σε μια μπασινα χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη  μέχρι να αφρισουν.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη βανίλια , τα καρότα τριμμένα, και το ηλιέλαιο.
Τέλος, προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ , τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού .
Ανακατέψτε τα πάντα με το σύρμα ή σπάτουλα, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Βούτυρωνετε και αλεύρωνετε τη φόρμα του κέικ και ρίχνετε το μείγμα σε αυτό. Πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ.
Ψήνετε σε στατικό φούρνο στους 180 ° για περίπου 35 με 40 λεπτά
Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσει και  πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
@συνταγολογειο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου