Πελμενι τα ρώσικα τορτελινια.
Υλικά για τη ζύμη
300 γρ αλεύρι
100 ml νερό
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
300γρ χοιρινό κιμά
200γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι στον τρίφτη
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ζύμη :
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι μας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο λίγο το νερο καθώς ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραία και σφιχτή ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης:
Τους κιμαδες, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και ζυμώνουμε.
Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας, περίπου το 1/3, και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τον πλάστη μας.
Κόβουμε δισκάκια με ένα μικρό ποτήρι και βάζουμε στο καθένα γέμιση με το μικρό κουταλάκι. Διπλώνουμε στη μέση σαν μισοφέγγαρο και με τα δάχτυλα μας ενώνουμε τις δύο μύτες και πατάμε τη ζύμη να κολλήσουν μεταξύ τους.
Για να τα μαγειρέψουμε τα πελμένι βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα αλατισμένο και τα ρίχνουμε μέσα, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Βγάζουμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε με γιαούρτι και φρέσκια τριμμένη ντομάτα ή όποια είναι καυτερή πικάντικη, η απλα με φρέσκο βούτυρο.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου