Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΠΈΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΎΡΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΆ


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πέρκα κατεψυγμένη
2 σκελίδες σκόρδο 
2 κρεμμύδια  κομμένα σε φέτες 
 1/2 ματσάκι Μαϊντανό
3 κλαρακια σέλινο 
1 κ.σ κάπαρη 
Αλάτι-πιπέρι
Μυρωδικά, ρίγανη, δεντρολίβανο 
Λάδι ελαιόλαδο 
Μισό ποτηράκι λευκό κρασί 
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη  
1 ντομάτα κομμένη ροδέλες 
1 κουτί χυμό ντομάτας 
2 κούπες λαχανικά ανάμεικτα κατεψυγμένα. 

Εκτέλεση 
Σε ένα ταψί λαδωμενο βάζουμε  τα λαχανικά, το ένα κρεμμύδι,το σκόρδο το σέλινο, την τριμμένη ντομάτα, το μαιδανο, αλάτι και πιπέρι.Ανακατεύουμε, και προσθέτουμε στο ταψί και ένα ποτήρι νερό. 
Για το ψάρι :σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το χυμό της ντομάτας το κρασί,λίγο ελαιόλαδο Αλατοπίπερο, και ανακατεύουμε. Μαρινάρουμε εκεί το ψάρι και το μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά. Απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας πάνω στο ψάρι λίγο κρεμμύδι,πασπαλίζουμε την κάπαρη, τα μυρωδικά οτι θέλετε ρίγανη, δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου να μείνει το ψάρι μας ζουμερό. 
Ετοιμάζουμε και λίγο πιλάφι εάν θέλουμε και σερβίρουμε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου