Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Cheesecake με Σοκολάτα και Raspberry


Υλικά 
Για τη βάση :
1 πακέτο μπισκότα Oreo μεγάλα θρυμματισμένα (συνολικά 36 μπισκότα διπλά )
100γρ γραμμάρια λιωμένο βούτυρο 
Για το Cheesecake Chocolate Raspberry κρέμα :
2 φλιτζάνια (340g) κουβερτούρα σοκολάτα, χοντροκομμένη στον τρίφτη ή σταγόνες σοκολάτα 
2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη εσπρέσο
1 (680g) τυρί κρέμα , σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι 200 γρ περίπου ζάχαρη άχνη 
1/3 φλιτζάνιου καστανή ζάχαρη, 
2 και 1/2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
4 μεγάλα αυγά συν 2 κρόκους αυγού, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ Κρέμα γάλακτος 35 %σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι  φρέσκα σμέουρα
Για τη σοκολάτα Ganache:
250γρ ψιλοκομμένη κουβερτουρα 
280 γ.ρ γραμμάρια κρέμα γάλακτος 
Μισο φλιτζάνι 60 γ.ρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
Για γαρνιτούρα (προαιρετικά):
1 φλιτζάνι (120 γραμμάρια) φρέσκα σμέουρα
1 φλιτζάνι σάλτσα σοκολάτας (χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας ποικιλία από το κατάστημα)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο. 
Εκτέλεση 
Λιωνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με τα μπισκότα Στρώνουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσει. 
Λιωνουμε σε Μπεν Μαρί  η σε micro wave την σοκολάτα και αφηνουμε να κρυώσει. Τη θέλουμε κρύα. 
Στο μιξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατεψει. Προσθέτουμε σιγα σιγα τη βανίλια τη ζάχαρη, τα αυγά ένα ένα, το κακάο τον καφέ σκόνη εσπρέσο. 
. _Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Όταν είναι έτοιμη ενσωματωνουμε στην σαντιγί τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με τη μαριζ. 
Τέλος ενσωματώνουμε τις δύο κρέμες τυριού και σαντιγύ. 
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στο μπισκότο. στρώνουμε και πάνω στην κρεμα απλώνουμε τα σμεουρα. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε σε ένα φαρδύ ταψί νερό και αφού έχουμε καλύψει απ έξω τη φόρμα με το γλυκό με αλουμινοχαρτο το βάζουμε μέσα στο ταψί με το νερό και στο φούρνο. Ουσιαστικά έχουμε το ταψί με το γλυκό μας μέσα σ άλλο ταψί με νερό για να έχουμε υγρασία στο φούρνο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου. 
Αποσύρουμε από το φούρνο και τοποθετήστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Και το τελευταίο βήμα στο σίγουρα το πιο δύσκολο… τοποθετήστε στο ψυγείο 

 Φτιάξετε τη δική σας σοκολάτα ganache, είναι εξαιρετικά εύκολο! Θα τοποθετήσετε απλώς την ψιλοκομμένη σοκολάτα σας σε ένα μεσαίο μπολ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε βραστή κρέμα στην κορυφή και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομαλή.ριξτε και και βούτυρο σε κύβους, χτυπήστε ξανά ξανά και είστε έτοιμοι!Αφήστε να κρυώσει. 

Διακόσμηση :Απλώνουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα τη γκανάζ πάνω στο γλυκό. Στολίζουμε με μερικά σμεουρα σιρόπι σοκολάτα και πασπαλισμενο κακάο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου