Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Το πιο αφράτο Ραβανί

ΥΛΙΚΑ 
6 αυγα 
1 κουπα ζαχαρη 
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο 
1 κουπα αλευρι
 1 βανιλια
 4 κ.σ γάλα 
2 κ.γ μπεικιν 
ξυσμα 1 λεμονιου 
ΣΙΡΟΠΙ 
4 κουπες ζαχαρη 
4 κουπες νερο
 1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
 φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου 
1 βανιλια
Εκτέλεση :
Ξεκινάμε με το σιρόπι :βάζουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και βραζουμε 5-7 λεπτά και αφηνουμε να κρυώσει.
Γέμιση 
Βάζουμε στο μίξερ και χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει Συνεχίζουμε με το γάλα, και σιγά σιγά όλα τα υπολοιπα υλικά, αλεύρι, σιμιγδάλι, μπεικιν, βανίλια, και ξυσμα. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ωρα περιπου. Στις αντιστάσεις.
Σιροπιάζουμε αμέσως ζεστό γλυκό με κρύο σιρόπι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου