Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ

 

Πρωτα κάνουμε το σιρόπι ως εξής :
Σε κατσαρολακι βάζουμε 
1 κουπα ζαχαρη
Μιση κουπα νερο
Μιση κουπα χυμο πορτοκαλι
Βράσιμο για 3-4 λεπτα κ το αφήνουμε να κρυωσει Θέλουμε να είναι πολύ κρύο.
Κρυο σιροπι-ζεστο γλυκο

Για τη ζυμη

2 κεσεδακια γιαουρτι στραγγιστο των 200 γρ το καθενα συνολο 400 γρ. 
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
1/2 κουπα χυμο από πορτοκαλι
1 κουτ γλυκου κοφτο σοδα
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο φιλέ 
1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ βάζω τα γιαουρτια με τη ζαχαρη κ τα ανακατεύω με μια σπάτουλα (μαριζ.) Προσθέτουμε το σπορελαιο, τον χυμο ανακατεμενο με τη σοδα (προσοχη!!! Αφριζει)και 
Τελος σιμιγδαλι κ αλευρι,και ανακατεύουμε ολα μαζι. 
Αδειάζουμε το μίγμα σε αποσπωμενη φορμα του κέικ 30αρα και πασπαλιζω απο πανω το φίλε αμυγδαλο και ψήνουμε μια ωρα περιπου στους 180 στις αντιστασεις.
Σιροπιάζουμε επαναλαμβάνω κρύο σιρόπι με ζεστό το γλυκό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου