Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΠΕΙΝΙΡΛΙ

ΥΛΙΚΑ 
100γρ νερο χλιαρο,
100γρ γαλα εβαπορε, 
1φακελακι μαγια,
 μια πρέζα ζαχαρη
μισο κ.τ.γλυκου αλατι και μισό μελι,
2,5κουπες αλευρι,
4κ.τ.σουπας ελαιολαδο.
Εκτέλεση 
Ζυμώνουμε τα υλικά και κάνουμε σφιχτή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. 
Αφήνουμε 30 λεπτα  να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι στον πάγκ κοβουμε τη ζύμη σε μπαλακια και 
διαμορφωνουμε βαρκούλες πεινιρλι Αλείφουμε με πινέλο και βούτυρο γεμίζουμε με ότι θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Για την γεμιση :ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΆΤΑ, ΤΥΡΊ-ΓΑΛΟΠΟΎΛΑ, ΠΙΠΕΡΙΑ-ΤΥΡΙ-ΜΠΕΙΚΟΝ, ΑΥΓΑ, Κ. Λ. Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου