Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΆΤΟ ΡΑΒΑΝΊ

ΤΟ "ΠΙΟ ΑΦΡΆΤΟ ΡΑΒΑΝΙ!!
ΥΛΙΚΑ 6 αυγα 
1 κουπα ζαχαρη 
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
 1 κουπα αλευρι
 1 βανιλια 
4 κ.σ γάλα 
2 κ.γ μπεικιν ξυσμα 
1 λεμονιου 
ΣΙΡΟΠΙ 
4 κουπες ζαχαρη 
4 κουπες νερο 
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο φλουδα κ χυμος 1 λεμονιου 
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι μας. Είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει γιατι θα πέσει κρύο σιρόπι σε ζεστό γλυκό. Βάζουμε λοιπόν τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και βράζουμε για 7 λεπτά. Αφού βράσει αποσύρουμε μέχρι να κρυώσει. 
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 πάνω κάτω.
Χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά ν αφρατέψουν πολύ καλά μέχρι να γίνουν μια ωραία αφράτη κρέμα. Προχωράμε με το ξύσμα, την βανίλια, και τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε να ενωθούν καλά και ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά και 3 λεπτακια μόνο κάτω.
Σιροπιαζουμε ομοιόμορφα με κουτάλα μέχρι να τελειώσει όλο το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Δροσερό γίνεται ακόμα πιο νόστιμο και δένει πολύ ωραία το σιρόπι
Η συνταγή είναι για μεσαίο στρογγυλό ταψί 30εκ. Για μεγαλύτερο ταψί ή τετράγωνο φούρνου εννοείται θα διπλασιασετε την ποσότητα σε γλυκό ΚΑΙ σιρόπι.
Το σιρόπι μπορεί αν δεν έχετε ξανακάνει ραβανι, να σας φανεί πολύ. Μην κάνετε το λάθος να προσθέσετε λιγότερο. Είναι ακριβώς όσο χρειάζεται και θα κρατήσει το ραβανι υγρό και φρέσκο για μέρες
Η κούπα που χρησιμοποίησα ήταν η μεγάλη που έχουμε για ζέστη σοκολάτα και έχει χωρητικότητα 300ml.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου