Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Cheesecake με κρέμα & Νουτελα

Cheese cake με κρεμα

Υλικά βαση

200 γρ μπισκότα digestive 

100γρ βούτυρο

80 γρ. Νουτελα

Κρεμα

500 γρ Κρέμα φυτική για σαντιγι

250γρ. Ζαχαρούχο γαλα(1 κουτί)

Ντεκορ

Λίγα σπασμένα φουντούκια ή φυστίκια

Γλασσο για ντεκορ

50γρ βούτυρο

100γρ κουβερτούρα

Εκτέλεση

Κόβουμε ένα λαδοχαρτο κυκλικά και το στρώνουμε στη φόρμα του κέικ.

Θρυματιζουμε τα μπισκότα και   ανακατευουμε  με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνουμε το μειγμα πατώντας δυνατά στη φόρμα. Βάζουμε μισή ώρα στο ψυγείο να παγώσει. Με τη μαριζ απλώνουμε τη νουτελα πάνω στο μπισκότο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και λίγο πριν είναι έτοιμη προσθέτουμε σιγά σιγά και το ζαχαρούχο (κρύο πρέπει να είναι σχεδόν παγωμένο) συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα σαντιγί. Στρώνουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από τη νουτελα και βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να σφίξει αρκετά.

Για το γλασσο ντεκόρ λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφηνουμε να κρυώσει

Αφού κρυώσει το βάζουμε σε μια ναύλον σακούλα ζαχαροπλαστικης κάνουμε μια μικρή τρύπα πασπαλίζουμε το γλυκό με το φουντούκια και από πάνω με το κορνε κάνουμε γραμμές με το ρευστό γλασσο κατά μήκος του κέικ και παντού σχεδόν αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο και σερβίρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου