Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Παγωτό με μύρτιλα και γιαούρτι



4 ώρες κατάψυξη 
για 6-8 άτομα 
500 γραμ. κατεψυγμένα blueberries (μύρτιλα) 
300 γραμ. κρέμα γάλακτος
200 γραμ. γιαούρτι σακούλας ή στραγγιστό
150-200 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ 
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος με την άχνη και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με τα φρούτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες που αναφέρονται από τον κατασκευαστή. Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη σε ανοξείδωτο σκεύος. Ανακατεύουμε κάθε 1 ώρα το μίγμα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές. Σερβίρουμε διακοσμώντας με φρέσκα μύρτιλα και διάφορα άλλα μούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου