Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Σοκολατόπιτα σιροπιαστη με γλάσο

Υλικά 

Σιρόπι : 

●800ml Νερό
●800γρ. Ζάχαρη
● Άρωμα Βανίλιας 1 κ.γ
●100 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας 

Σοκολατόπιτα 

● 7 αβγά
●180γρ. ζάχαρη
●220 ml σπορέλαιο
●180 γρ. αλεύρι 
●100 γρ. κακάο
●2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το νερό τη βανίλια και τη ζάχαρη , μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμαι τη Κουβερτούρα σοκολάτας, ανακατεύουμε να λιώσει η κουβερτούρα και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Για τιν πίτα. 

Στο μιξερ βάζουμε τα αυγα και τη ζάχαρη τα χτυπάμε καλά μεταξύ τους μέχρι να δυαλυθει η ζάχαρη . Έπειτα προσθέτουμε το  λάδι το κακάο , αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμαι καλά!. Αδειάζουμαι το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ βουτηρωμενη και ψήνουμε στους 180° για 30-35 λεπτά.

Τέλος οταν είναι έτοιμο κάνουμε μικρες μαχαιριές στο κέικ και σιροπιάζουμε και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι καλά (κρύο σιρόπι χλιαρό γλυκό) 

Για το γλάσο 

Σοκολάτα Κουβερτούρας 180γρ.
Βούτηρο 80 γρ.
Λίγο αλάτι 

Σε ενα μπεν μαρί ανακατευουμαι ολα τα ιλικα μεταξυ τους

Απλώνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και βάζουμε στο ψυγειο για 1 ωρα περίπου να σφιξει. Κόβουμε και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου