Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Γαλατόπιτα χωρίς σιμιγδαλι

Υλικα
(Για ένα μεγάλο ταψί νούμερο 38)

2 1/2 φλ. ζάχαρη
15 κ.σ αλεύρι γεματες
8 κ.σ κορν φλάουρ γεματες
2 λίτρα γάλα(πρόβειο κατά προτίμηση από το σούπερ μάρκετ) αλλιώς φρέσκο γάλα. 
10 κρόκους
μια πρέζα αλάτι
2 1/2 κ.σ βούτυρο πρόβειο Δωδώνης
2 βανιλιες
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και το αλάτι να αφρατέψουν .
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ.

Παίρνουμε 2 1/2 φλ. γάλα από το σύνολο που αναγράφεται στη συνταγή και το βάζουμε στην άκρη.
Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί( όχι να κάψει).

Αφού αφρατεψουν τα αβγά προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και να έχουμε μία ωραία κρεμα ανακατεύοντας σε μέτρια ταχύτητα.
Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα από την κατσαρόλα μου και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα των αβγων.

Έπειτα το γυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα περνώντας το μίγμα μου από μια σίτα για τυχόν σβόλους.
Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία…..όμως

θυμάμαι να βράζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά την κρέμα μου ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
Στο τέλος ρίχνουμε τις βανιλιες, το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα μου στο ταψί ( δεν χρειάζεται να είναι βουτυρωμενο)και το αφήνουμε να κρυώσει.

Ψήνουμε την κρύα κρέμα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτα…..μεχρι να κάνει αυτή την ωραια χρυσαφένια κρουστά.

Σερβίρουμε με κανελιτσα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου