Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Γλυκό Ναπολεων

Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του καφέ σπορέλαιο
  • 2 φλιτζάνια του καφέ γάλα
  • 2 αυγά
  • Αμμωνία
  • Αλεύρι όσο πάρει
Υλικά για την κρέμα:
  • 2 λίτρα γάλα
  • 1 κουτί κάστε πάουντερ
  • Ζάχαρη όσο θέλουμε
Εκτέλεση:
 Αφού έχουμε χτυπήσει τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και τα αυγά, ζεσταίνουμε πολύ το γάλα και ρίχνουμε μέσα την αμμωνία. Γίνετε αφρός το ρίχνουμε στο μίγμα και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ώστε να μη μας γίνει η ζύμη σκληρή αλλά ούτε και πολύ μαλακή. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη, ανοίγουμε 3 φύλλα τα ψήνουμε ένα – ένα. Τοποθετούμε εναλλάξ ένα φύλλο μία στρώση κρέμα.,φύλλο κρέμα και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με κανέλλα και καρύδια. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείτε έτοιμο φύλλο σφολιάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου