Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Τάρτα Κολοκύθας γλυκιά.

Συστατικά

Υλικά για την τάρτα170γρ. αλεύρι110γρ. βούτυρο από το ψυγείο σε κύβους2 κρόκους αβγών50γρ. ζάχαρη άχνη1 πρέζα αλάτιξύσμα λεμονιούΥλικά για τη γέμιση1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη80γρ. ζάχαρη50γρ. μέλι3 αβγά ελαφρώς χτυπημένα100γρ. κρέμα γάλακτος1 πρέζα κανέλα1 πρέζα μοσχοκάρυδοξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

1.Για να ετοιμάσουμε την ζύμη παίρνουμε ένα μεγάλο μπoλ και ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη άχνη, την πρέζα αλατιού, και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε στο ίδιο μπωλ τους κρόκους των αβγών και το βούτυρο σε κύβους. Πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.2.Τυλίγουμε την ζύμη μας σε μία διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.3.Παίρνουμε την κολοκύθα μας και την βράζουμε περίπου για 20’. Μόλις μαλακώσει την σουρώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει.4.Αφού κρυώσει την πολτοποιούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μέλι, τα αβγά, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά μας, το ξύσμα λεμονιού κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αφού δέσει το μείγμα μας, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.5.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς.6.Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και την στρώνουμε με τα χέρια μας προσεχτικά σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα 25 εκ.7.Όταν είναι καλυμένα τα τοιχώματα και ο πάτος του σκεύους μας, ρίχνουμε μέσα την γέμιση μας.8.Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40’.9.Μόλις η τάρτα έχει όψη μπισκότου, την αφαιρούμε, την αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με καρύδια.Μερίδες : 16Έτοιμο σε : 40 Λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου