Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

ΕΥΚΟΛΟ ΡΑΒΑΝΙ

Τοσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει και ένας αρχάριος! Φουσκώνει πολύ και ΔΕΝ ξεφουσκώνει!!

ΥΛΙΚΑ
6 αυγά

1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι σπορέλαιο
2 φακελάκια μπέικιν
1 βανίλια
ξύσμα 1 λεμονιού
1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό 500 γραμ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
1 βανίλια
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 κ.σ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν 5 λεπτά.
Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια το ξύσμα,και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος χυλός νερουλός.Το αδειάζω σε βουτυρωμένο ταψιά 30 εκ. και ψήνω στους 170 βαθμούς  40 λεπτά περίπου.
Το χαράζω σε κομμάτια και το αφήνω στην άκρη.

Βράζω το νερό με τη ζάχαρη,φλούδα και χυμό λεμόνι,4-5 λεπτά.
Προσθέτω τη  
βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψω και όταν λιώσει το βούτυρο,σιροπιάζω λίγο λίγο (γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι,το χλιαρό γλυκό.Είναι όνειρο!!!Καλή επιτυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου