Για 6 άτομα
1 κιλό ασκολύμπροι (καθαρισμένοι)
1-2 καρότα (σε ροδέλες)
1-2 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 λίτρα ζωμό κρέατος ή χλιαρό νερό
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (προαιρετικά)
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
χυμό 1 λεμονιού
λίγο ξηρό κόλιανδρο
λίγο ξηρό τζίντζερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
1 κιλό ασκολύμπροι (καθαρισμένοι)
1-2 καρότα (σε ροδέλες)
1-2 πατάτες (καθαρισμένες και κομμένες)
1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 λίτρα ζωμό κρέατος ή χλιαρό νερό
1 ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη (προαιρετικά)
1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
χυμό 1 λεμονιού
λίγο ξηρό κόλιανδρο
λίγο ξηρό τζίντζερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
1,1/2 κιλό μοσχάρι (μάγουλα, γλώσσα, σπαλομίτα κ.ο.κ)
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας, για μερικά λεπτά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τις πατάτες και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό ή το χλιαρό νερό, φροντίζουμε να σκεπάζει καλά το κρέας. Ξαφρίζουμε τα πρώτα λεπτά του μαγειρέματος και στη συνέχεια καρυκεύουμε το φαγητό και το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει καλά. Μισή ώρα περίπου, πριν το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τους ασκολύμπρους και λίγο ακόμη χλιαρό νερό. Μόλις σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό και συνοδεύουμε με χωριάτικο ψωμί και τυράκι της αρεσκείας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου