Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ροσμπίφ μικρασιάτικο (κρέας με μακαρόνια

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο
1 φλ. λάδι
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι κρασί
3-4 ώριμες πολτοποιημένες ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας χωρίς να το κόψουμε.
Με μυτερό μαχαίρι ανοίγουμε μικρές τρύπες σε διάφορα σημεία του και βάζουμε μέσα μικρά κομμάτια σκόρδο.
Αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με βούτυρο και το αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα μία κουταλιά βούτυρο και το λάδι να κάψουν και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Ρίχνουμε στη συνέχεια το κρέας και το γυρνάμε απ' όλες του τις πλευρές, για να αποκτήσει ομοιόμορφο χρώμα.
Το σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το γυρνάμε κατά διαστήματα.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να «δέσει» η σάλτσα.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε, σουρώνουμε τα μακαρόνια και κατόπιν τα περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.


Σερβίρουμε το κρέας κομμένο σε μικρές φέτες, ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου