Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

MIGLIACCIO (ΚΈΙΚ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ) ΝΑΠΟΛΙΤΆΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΉ


συστατικά 
  • 250 γρ σιμιγδάλι
  • τυρί cottage 600 gr Η ρικοτα ή ανθότυρο. 
  • 750 gr γάλα
  • 30 γρ βούτυρο
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη (μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη δόση)
  • 6 αυγά
  • ένα φρέσκο ​​λεμόνι ή δύο κουταλιές της σούπας limoncello .
  • βανιλλίνη
  • Κέδρος (προαιρετικό)
  • Άρωμα λουλουδιων millefiori (προαιρετικό)
διαδικασία 
Σε μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα αφήνουμε να πάρει βράση το γάλα με, το βούτυρο και μια πρέζα αλάτι.
Όταν το γάλα έχει φτάσει σε σημείο βρασμού, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντας  συνεχώς μέχρι να έχουμε μία λεία κρέμα.  Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε αμέσως τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί, αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέστε τη ρικότα, ανακατεύουμε η τα περναμε όλα σε ένα μπλέντερ να κάνει μια πολύ πιο ομαλή ζύμη, Εκτός αυτού, χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά και προσθέστε στο μείγμα απαλά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να είναι εντελώς ομοιογενές. Βουτηρωνετε και αλευρωνετε μια περισσότερο ή λιγότερο από περίπου 28-30 εκατοστά φορμα Και απλώνετε το μείγμα.  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Και «απαραίτητη και πολύ σημαντικό να ελέγχετε συχνά την πουτίγκα στο φούρνο, διότι οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλλουν ανάλογα με αυτό.
Φρεσκομαγειρεμένο αφήστε να κρυώσει την πουτίγκα στο φούρνο και στη συνέχεια εξω απο αυτον για μια-δυο ώρες. Ο χρόνος για να στεγνώσει η ζύμη.
Αν θέλετε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου