Τρίτη 12 Απριλίου 2016

μανιτάρια Φρικασέ

ΥΛΙΚA
1½ κιλό μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβα
3 μαρούλια
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
2 λεμόνια (το χυμό)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κύβο ζωμό λαχανικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10΄ να βράσουν όλα μαζί.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου