ΥΛΙΚA
Για μία δόση (μεζές για 6-8 άτομα)
- περ. 120 γρ. αυγά ρέγγας (τόσα περιέχει μια μέση ρέγγα)
- ½ λευκό κρεμμύδι ή 2 κοκκάρια (προσοχή: όχι κρεμμύδι που να είναι πολύ αψύ)
- 2 κ.γ. ξίδι από λευκό κρασί
- 2 ½ - 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 φλ. (γεμάτο) μουσκεμένη ψίχα ξερού ψωμιού ολικής ή ζυμωτού, στραγγισμένη καλά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Περνάμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ μέχρι να ψιλοκοπεί. Ρίχνουμε το ξίδι, τα αυγά της ρέγγας και λίγο λάδι και τα χτυπάμε μαζί για λίγα δευτερόλεπτα να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και σιγά-σιγά το υπόλοιπο λάδι και το λεμόνι, χτυπώντας για 0,5-1 λεπτό. Δοκιμάζουμε και φέρνουμε τη γεύση της ρεγγοσαλάτας να είναι όσο όξινη μας ταιριάζει.
- Την βάζουμε σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 120΄, να δέσει πριν την σερβίρουμε. Η παραμονή στο ψυγείο βοηθά επίσης να φύγει η κάπως επιθετική μυρωδιά του κρεμμυδιού που βγάζει η ρεγγοσαλάτα όσο ακόμη είναι στο στάδιο της παρασκευής, αλλά υποχωρεί μετά την ψύξη.
- Μυστικό #1 Αν βγει λίγο υδαρής, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστη φρυγανιά που θα εντείνει την ανάγλυφη αίσθηση στην υφή της ρεγγοσαλάτας.
- more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου