Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Παστουρμαδόπιτα


προετοιμασία 20′ ψήσιμο 45′
Υλικά για ένα ταψάκι διαμέτρου 22 εκ.
6 φύλλα ζύμης χωριάτικης  ή 8 φύλλα ζύμης γιουφκά ανάλογου μεγέθους 
13 – 15 (120 – 150 γρ. περίπου) φετούλες παστουρμά μόσχου (χωρίς το τσιμένι) 
350 γρ. κασέρι κομένο σε λεπτές φέτες
2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες 
2 πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλυτζάνι λιαστές ντομάτες, καλά  στραγγισμένες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι
Διαδικασία
Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές ροδέλες . Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε 3 φύλλα ζύμης. Λαδώνουμε ενδιάμεσα τα φύλλα ζύμης. Αραδιάζουμε τις φετούλες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου ζύμης. Συνεχίζουμε με τις μισές φετούλες κασέρι. Στρώνουμε τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες. Κατόπιν, σειρά έχουν οι ροδέλες από τις πιπεριές και τέλος οι υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την πίττα με τα 3 υπόλοιπα φύλλα και λαδώνουμε ενδιάμεσα. Λαδώνουμε το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε την πίττα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς C., για 45 λεπτά. Σερβίρουμε την πίττα ζεστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου