ΥΛΙΚΑ:
1 πακετο φυλλα σφολιατας (2 φυλλα)η ετοιμα κομμενα(υπαρχουν)
3-4 ντομάτες κομμενες ροδελες
1κουπα μοτσαρελα τριμμενη
κέτσαπ
10 φετες μπεικον
λιγο αλάτι
λιγο ξερη ρίγανη λιγο φρεσκο βασιλικο
1-2 μελιτζανες κομμενες φετες (ροδελες)
προετοιμασία Εκτελεση:
Απλωνουμε σε παγκο τη σφολιατα και κοβουμε μικρα τετραγωνα φυλλα σαν την παλαμη.Στηνουμε ως εξης:πρωτα 1 φετα μπεικον ,κετσαπ-μελιτζανα φετα-αλατι,ριγανη,2-3 φυλλα βασιλικο-λιγο τυρι -ντοματα φετα-ξανα λιγο τυρι.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα την ιδια διαδικασια.Πιανουμε τις 4 ακρες πο τη σφολιατα και ενωνουμε στην κορυφη κλεινωντας μεσα τη γεμιση σχηματιζωντας ετσι τα καλαθακιαΚολαμε τα φυλλα μεταξυ τους βοηθωντας να στερεωθουν με μια οδοντογλυφιδα.Αλειφουμε με λιγο λαδι εξωτερικα τη σφολιατα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμους για 20'λεπτα περιπου η μεχρι να ροδισουν.
Υ.Γ. Τις φετες μελιτζανες τις εχουμε περασει ελαφρα πριν τις χρησιμποιησουμε απο τηγανι αφου τις εχουμε λαδωσει ελαφρα η το γκριλ.
1 πακετο φυλλα σφολιατας (2 φυλλα)η ετοιμα κομμενα(υπαρχουν)
3-4 ντομάτες κομμενες ροδελες
1κουπα μοτσαρελα τριμμενη
κέτσαπ
10 φετες μπεικον
λιγο αλάτι
λιγο ξερη ρίγανη λιγο φρεσκο βασιλικο
1-2 μελιτζανες κομμενες φετες (ροδελες)
προετοιμασία Εκτελεση:
Απλωνουμε σε παγκο τη σφολιατα και κοβουμε μικρα τετραγωνα φυλλα σαν την παλαμη.Στηνουμε ως εξης:πρωτα 1 φετα μπεικον ,κετσαπ-μελιτζανα φετα-αλατι,ριγανη,2-3 φυλλα βασιλικο-λιγο τυρι -ντοματα φετα-ξανα λιγο τυρι.Συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα την ιδια διαδικασια.Πιανουμε τις 4 ακρες πο τη σφολιατα και ενωνουμε στην κορυφη κλεινωντας μεσα τη γεμιση σχηματιζωντας ετσι τα καλαθακιαΚολαμε τα φυλλα μεταξυ τους βοηθωντας να στερεωθουν με μια οδοντογλυφιδα.Αλειφουμε με λιγο λαδι εξωτερικα τη σφολιατα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμους για 20'λεπτα περιπου η μεχρι να ροδισουν.
Υ.Γ. Τις φετες μελιτζανες τις εχουμε περασει ελαφρα πριν τις χρησιμποιησουμε απο τηγανι αφου τις εχουμε λαδωσει ελαφρα η το γκριλ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου