1/2 κιλό χοιρινό κρέας
1 λουκάνικο πρασάτο
3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε τετραγωνάκια
4 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
4 κόκκοι μπαχάρι
1 ξύλο κανέλας
4 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να πασαλειφτεί όλο το κρέας καλά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες αφού τσιγαριστούν ελαφρά, προσθέτουμε το λουκάνικο κομμένο σε κομμάτια και το κρέας και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα κατά τη διάρκεια του οποίου ρίχνουμε λίγο - λίγο το κρασί και όταν εξατμιστεί τελείως προσθέτουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το ξύλο κανέλας και τα αφήνουμε να βράσουν καλά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το σκεύος ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα. Έπειτα ρίχνουμε και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Όταν μαλακώσει, ξεκαπακώνουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σημ: Η μουστάρδα αντί για το αρχικό ανακάτεμα μπορεί και να προστεθεί μαζί τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου