Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ψαρονέφρι με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας


Υλικά:

  • 400 γρ. ψαρονέφρι (1 κομμάτι ψαρονέφρι περίπου, κομμένο)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα φρέσκα
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 1-2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος στο τηγάνι και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε δυνατή προς μέτρια φωτιά.
  2. Οταν αρχίσουν να ροδίζουν αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ρίχνουμε το πιπέρι με το θυμάρι ανακατεμένα.
  4. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας.
  5. Συνοδεύουμε με λευκό ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου