Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο σχάρας και σάλτσα με μουστάρδα και μέλι

Υλικά για 2 Μερίδες
1 στήθος κοτόπουλο
2 κ σ κρεμμύδι τριμμένο
2 κ σ φρέσκια ψίχα ψωμιού
2 κ σ λευκό κρασί
3 κ σ ζωμό λαχανικών
Για τη σαλάτα
Μαρούλι iceburg
1/3 φλ τυρί blue cheese / ή αναρή ανάμικτη με φέτα
3 μήλα σε λεπτές φέτες με τη φλούδα
3 κλωναράκια σέλινο σε λεπτές φέτες και μικρές μπαλίτσες
1/4 φλ σταφίδες
1/4 φλ ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
1 φλ Ντοματίνια 
Λάδι από αρωματικά:
2 κ σ ελαιόλαδο
2 κ σ φύλλα από βασιλικό
2 κ σ φύλλα από μαϊντανό
2 κ σ φύλλα από κόλιανδρο
λίγο σκόρδο
Για επικάλυψη
σησάμι
Κρύα σάλτσα «Ιταλική» Ιtalian dressing
Η σάλτσα αυτή είναι πολύ, γνωστή & γευστική, συνδυάζεται με πολλές σαλάτες, ακόμα και σε χωριάτικη σαλάτα. Το χαρακτηριστικό της σαλάτας αυτής είναι η ανάμιξη κόκκινου και λευκού ξυδιού για να γίνει πιο έντονη αλλά παράλληλα και ισοζυγισμένη.  Λαχανικά μπορούν να μπουν στη σάλτσα αυτή κομμένα σε μικρούς κύβους για να εμπλουτίσουν τη σάλτσα. Επίσης και τα αρωματικά είναι απαραίτητα, όπως μαϊντανό, δυόσμος, βασιλικός, φρέσκια ρίγανη, θυμάρι κ α.
italiko_ntresingk2_4.jpgΥλικά
1 /2 φλ ηλιέλαιο
1/2 φλ ελαιόλαδο
1/4 φλ λευκό ξύδι
2 κ σ κόκκινο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ σ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ σ ψιλοκομμένο κόκκινο πιπέρι
2 κ σ μουστάρδα
1 κ κι μέλι
1 κ κι αλάτι
1/4 κ κι ρίγανη
1/4 κ κι σουμάκι
½ κ κι μέλι Λίγη σκόνη καυτερής πιπεριάς 
Μέθοδος παρασκευής
Ψιλοκομμένα αρωματικά της επιλογής σας.
Βάζουμε σε ένα μπολ το λευκό και κόκκινο ξύδι, τη μουστάρδα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο & ηλιέλαιο ανακατεύοντας ταυτόχρονα, με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να την βάλουμε σε μία μπουκάλα και να τη φυλάξουμε στο ψυγείο η σε δροσερό μέρος.

Μέθοδος παρασκευής
Φτιάχνουμε το λάδι από αρωματικά: πολτοποιώντας όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Το έχουμε σε γυάλινο δοχεία στο ψυγείο.
Βάζουμε το στήθος από κοτόπουλο σε ένα μπολ και το αναμιγνύουμε με το τριμμένο κρεμμύδι και το 2 κ σ λάδι αρωματικών. Το αφήνουμε για 2-3 ώρες να μαριναριστεί. Το αναμιγνύουμε με την ψίχα ψωμιού και σε ένα τηγάνι το σοτάρουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο λάδι αρωματικών, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί και ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοψήνουμε για 6-7 λεπτά.
 Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί με την κρύα σάλτσα μουστάρδας-μελιού. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το βάζουμε πάνω από την σαλάτα μαζί με τα κρουτόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου