Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και σάλτσα γιαουρτιού





Υλικά :

  • 150 γρ κοτόπουλο στήθος 
  • 300 γρ ανάμικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, λόλα, ρόκα κλπ)
  • 30 γρ παρμεζάνα σε φλύδες 
  • 1 μήλο σε φέτες 
  • 1 κ.γ. αμύγδαλα φιλέ 
  • 100 γρ γιαούρτι 
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 
  • 2 κ.σ. λεμόνι 
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο 
  • ½ κ.γ. παπαρουνόσπορος

Πως φτιάχνουμε τη σαλάτα :


  1. Πλένουμε, αφαιρούμε τα λίπη και το δέρμα (αν υπάρχει) και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. 
  2. Αλατοπιπερώνουμε. 
  3. Ψήνουμε σε σχάρα για περίπου 6-7 λεπτά την κάθε πλευρά αναλόγως με τη ψησταριά μας και το μέγεθος του κομματιού. 
  4. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ανάμικτη πράσινη σαλατικά μας και το σχοινόπρασο (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο). 
  5. Σε ενα τηγάνι καβουρδίζουμε για 1-2 λεπτά τις φλύδες αμυγδάλου. 
  6. Κόβουμε τις φέτες του μήλου. 
  7. Ετοιμάζουμε τη σως ανακατεύοντας σε ενα μπωλ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το λάδι, το λεμόνι, ψιλοκομμένο το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
  8. Σε ενα μπωλ/πιάτο τοποθετούμε την πράσινη σαλάτα. 
  9. Προσθέτουμε το μήλο, τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα και τέλος το κοτόπουλο κομμένο σε φέτες.
  10. Περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου