Υλικά
2 μέτριες πατάτες
1/2 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι, μικρό
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 κουταλάκι γλυκού μπέκιν πάουντερ
Μια χούφτα φύλλα φρέσκου δυόσμος, ψιλοκομμένα
Λάδι για το τηγάνισμα
Σάλτσα γιαουρτιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κλάδους της μέντας, η άνηθου, ψιλοκομμένο
Αλάτι, ανάλογα με το γούστα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, στη συνέχεια τις βράζουμε λίγο να μαλακώσουν τόσο όσο να λιώσουν με το πιρούνι.
Κατά τη διαδικασία του βρασμού πατάτες τρίβουμε τα κολοκυθάκια και κρεμμύδια στον τρίφτη Στη συνέχεια τα στοίβουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους .
Μεταφέρουμε τις πατάτες και το κολοκύθι και το κρεμμύδι στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι το λάδι.
Το λάδι πρέπει να είναι ζεστό, αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό.
Αν δούμε τον καπνό από αυτό θα πρέπει να το αφαιρούμε τον από τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να κρυώσει.
Βάζουμε 1 κουταλιά σούπας από το μείγμα στο τηγάνι επίπεδη.
Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού.
Μόλις τηγανιστούν από την μία πλευρά γυρνάμε κι από την άλλη με την βοήθεια μίας σπάτουλας . Συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να χρυσαφίσουν.
Αφού αφαιρέσετε το Μπουρεκάκια από το τηγάνι τοποθετούνται σε ειδικό χαρτί για να απορροφήσει το πολύ λάδι.
Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Σερβίρεται με σάλτσα γιαουρτιού:
Βάζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα γιαουρτιού σε ένα μικρό μπολ και όλα έτοιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου